Saturday, December 24, 2011

-Aina Nafisah Is 1-

Alhamdulillah. Syukur2....

Our Aina Nafisah si budak kecik ajigijigiji ni dah setahun umurnya. baru je mama cam rase aina baru kluar semalam. how's time flies kan!

entry aina 11 bulan mama x buat. not purposely xnk buat, tp tgk not much on her growth. so mari rangkumkan sajork. hehe

gigi still lg 2 batang dibawah. tiada tanda2 nk tumbuh lg yg lain. berat x penah timbang since 6 bulan aritu (8kg). so nnt nk g cucuk setahun ni kite check berat aina berape ye. 

aina dh pandai sebut mama & abah. kalau nk sesuatu bunyi mmmm. tp she's such an independent baby la boleh dikatekan. kalau dulu amirah lebih kepada spoon feed punye type. sume menan ke mknn ke kene ade dpn mate baru nk main. but aina no. kalau menan tu jauh pon bersungguh2 dier akan pi ambil jugak. x kire la tinggi ke hape ke. ade sekali tu menan yg dier suke ada dkt anak tangga. sedar2 dier dh manjat steps tangge tu nk pi amik menan. menjerit mama. seram dik ko buat camtu.

blum pandai jalan lg. still dok berdiri tegak xmo langkah kaki. xpe dik. mama x kesah. kakak amirah dulu pon 1thn 2 bln baru pandai jalan. sekali dh dpt kaki nnt mama sure adik na akan lebih bertenaga mengecahkan rumah kan? huhu

bab mkn setakat ni aina x berapa nak. same mcm amirah dulu. so mama x risau sgt la bab2 tu. asalkan susu cukup. biskut ke roti ke x jln sgt. nasi pon tgk mood. xpela, once aina dh ready nnt mama sure napsu mkn adik nnt mcm kakak ko jugak. pantang nampak.

so adik na, mama & abah & kak mira will always love u. Happy birthday dik ;)