almaklumlaa, org baru dpt aben baru, haruslah berkobar2 kan...
homemade pizza on saturday.. so on sunday kami telah membuat ini.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
amacam?? cara x? gigih btol g carik ayam sekor.. abg jual ayam tu siap sengih2 simpul lg bile ai kate xmo potong, bior seketul2 camtu.. sure abg tu kate bior btol budak ni nk mkn cenggini..
ni ibu kalo tgk ni meleleh air mate.. ank dier masak ayam panggang?? well done lg tau.. x yh pakai pisau pon nk potong.. masak btol..
Pn.Ila, sile tgk & try ye.. gerenti en. daddy sayang lap u lap u lah.. ahahaahah
-2nd attempt-
serious senang nk buat bende ni.. credit to fizamior la.. aku tgk kt recipe ko laa yg buat aku terliur tu.. huhu.. babe mmg sedap!!
• keluarkan ayam kasi suhu bilik ckit
• pre heating oven dalam10 minit pada suhu 240°C
• sayur bawang segala bagai potong pastu campak je kt dlm pan tu.. ltk ckit olive oil
• lumur laa olive oil kat ayam sekali dengan garam dan black pepper.
• lemon kasi cucuk-cucuk dengan pisau ckit pastu sumbat kat montot ayam tu sekali dengan herbs
BAHAN - BAHAN
• seekor ayam
• bawang
• carrots
• celery
• garlic
• olive oil
• garam & black pepper
• 2 bijik lemon, potatoes
pastu ai beli mixed herbs instead of nk carik fresh thyme ngan rosemary kt mane x tau.. pastu bay leaf bole dpt kt giant/tesco
• keluarkan ayam kasi suhu bilik ckit
• pre heating oven dalam10 minit pada suhu 240°C
• sayur bawang segala bagai potong pastu campak je kt dlm pan tu.. ltk ckit olive oil
• lumur laa olive oil kat ayam sekali dengan garam dan black pepper.
• lemon kasi cucuk-cucuk dengan pisau ckit pastu sumbat kat montot ayam tu sekali dengan herbs
tp hari tu x sempat nk buat mashed potatoes ngan kuah gravy.. kalo x lg ummpphh kan? xpe, bole repeat balik nnt.. heheheh
3 comments:
wah....dah boleh sngt wat mkan2 tu...pizza pndai...ayam pandai...kami boleh tolong bwk pncuci mulut aje lg...
ila....jom serang umah erul jom
shedappnyer nurul...nyummy..
peh, nmpk mcm sdap...
nak tanye amira la,
sdap x mama die masak?
Post a Comment