Friday, November 28, 2008

mommy to be


hehee.. sebenornye time aku post citer ni aku da 4 bln preggy.. alhamdulillah... tp just nk share the xperience yg sgt2 syukur dan thankfull to Allah kerana memberi aku peluang menjadi srg mummy.. InsyaAllah...

ok, start with the news first.. time tu br 11 hr umat islam menunaikan ibadat puase utk thn ini.. aku pon cam biase laa.. sejak2 dh abes study ni byk laa skt mase kt umh.. blk keje bley laa masak2 pape yg patut.. heheeh.. sian hubby time br2 kawen dulu.. aku still study in final sem (PLK in Uitm).. soo mkn dier pon x menentu... (ssaayyyaaanggg abg.. heheeh)

so, time tgh prepare for our dinner teringt plak kt upt test kt dlm bilik.. ade lg 1.. (da lame simpan sbb maleh nk mengharap... heheh) so aku pon amik la dan pg test, sbb niatnye nk buang je upt test tu.. takot da msk angin kee.. pastu tggl camtu je la kt dlm toilet.. dan smbg keje aku..

sementare tggu abg blk dr keje, dan sume mknn da settle aku pon pg laa kt toilet blk sbb nk tgk result test tu... sekali walllaawwehh!!!! gile aahhh, ade 2 line... bior betol nie!!! cam x caye jer...
aku bersyukur sgt2.. menangis aku dlm hati je laa.. eheheheeh..i'm very blessed... thank you god...

tp dlm ht terdetik gk, 'ntah2 upt ni tipu kot'.. 'mane tau masuk angin ke'.. hehehh... so aku pon xpela, nnt g klinnik bley check... sementare tggu hubby blk senyum je aku... serba x kene jdnye... buat tu salah, buat ni salah... 'abg, cepatlaa blk'...

x smpai 1/2 jam, hubbyku da blk dr opis... trus dier bg tau, "lisa (his oficemate) pregnnt laa yang.. so ape ayg rase"?? aku pon ckp laa ok je.. happy for her since lisa pon menghrpkan utk dpt baby.. pastu aku igt nk laa surprisekn hubby tp x terthn rase di hati nk bg tau.. (aku ni x pandai berlakon dpn husband...) wakaakaakak.. trus laa aku bg tau dier, "abg, ayg ade bende nk bg tgk.. taadaaaaa...!!!"laki aku pon terbeliak.. ape ni?? lers... lupe plak.. mamt ni bknnye tau pon tande 2 calit tu... heheheeh.. aku pon bg laa kotak upt tu kt dier ngan tester tu.. kt blkg kotak tu ade tulis laa kan 1 calit apo, 2 calit apo makne ee... trus hubbyku tersengih kerang... aaaa, btol ke ni yang?? heheh.. aku termalu plak... wakaakkakaka.. tp aku ckp x sure lg laa.. sbb takut tester tu da xpired.. dier kate xpela, nnt kite g klinik.."hmm, yela tp maleh nk g arini, kite g ujg minggu jela".. aku suggestkn.. ok!!



1 comment:

s o l i k e z u said...

yoiiii..
congratsss!!! i'm so hepi for you.. mmuahhh3..

smoga slmt sume ekk.. =)
welcome to da club ahaks..