Tuesday, September 15, 2009

-MomBloggersPlanet Cutest Baby with BOTTLE Contest-

alahai, camne nk mule ni ek...

hmm, sebenarnye dok bertangguh2 buat entry ni.. last2 buat jgk laa.. saje2 mane tau ade rezeki amirah kan... heheheeh

from blog mombloggersplanet.com ade anjurkan contest tema botol susu... so teringat laa amirah ade pic ngan botol susu... heheheh



Baby's Name : Amirah Najihah Binti Mohd. Aqsha

D.O.B : 25th April 2009

Dlm pic ni amirah gune botol MLO... tp nampak separuh je gambar botol.. (heheeh sebab mama sebok nk amik gambar mata bulat amirah) ok laa botol MLO ni.. sbb senang nk panaskan, since saye fully bf amirah... safe ke?? hmm, so far selamat bagi amirah, xde plak simptom2 yang kurang menyenangkan melanda dia ( botol MLO ni BPA free kan).. heheeh.. pernah belikan amirah botol MAM tp dia cam refuse laa nk menyusu gune botol tu, maybe sbb teat dier yg besar gabak tu kot (w/pon anti colic huhu).. last2 stay je la ngan botol MLO ni.. teat dier guna jenama pigeon size s kaler kuning.. selang2 tukar ngan teat jenama anakku size s jgk..

dari segi kebersihan, mmg every week akan merebus botol2 susu amirah termasuk laa ngan corong pam spektraku.. hari2 biasa just basuh ngan sabun khas pastu berus2 sehabis mungkin utk ilangkn lemak2 susu yg melekat kt botol tu...



satu lg gambar amirah dlm pose yg same... cume tersenyum je.. heheehh



pic amirah yang latest, tp x pegang botol... heheheh

hmm, kalo mintak opinion dr segi safely feed using bottle ni yang penting JANGAN sesekali tinggalkan bb anda menyusu guna botol sendirian.. walaupon bb dh pandai pegang botol sendiri kenela pantau jgk.. jgn sampai perkara2 yang tidak diingini berlaku... byk dh kite dgr kes2 careless mistakes ni kan... pastu pastikan teat yang digunakan bersesuaian dgn bb anda... jgn pulak bb baru 2-3 bulan, dh pakai teat yg flow dier laju semacam jer.. bahaya tau!!

ok, sekian sahaja dari saye... pn. hakim, happy judging ya!! heheheh

MomBloggersPlanet contest page :
http://www.mombloggersplanet.com/1448/cutest-baby-photo-contest-september-09/





1 comment:

Mummy Adam said...

wah..wah..masuk contest lagi yer mirrah...