Wednesday, October 12, 2011

-Diaper Free Project-

amirah dh starts di diaper freekan since 2w lps. tp on off on off laa sbb mama x confident lg. setakat ni only on weekend sahaja la. BS pon baru trained amirah sekali je. kali kedua fail sbb amirah dh basahkan kusyen dier.huhu

kami xde buat preparation pape pon. x belikan pon potty train yg duduk2 tu. hari 1st x pakai pampers tu, setiap 10 minit mama tanya " amirah nk cing x?"... "x nak". ok fine. 10 minit mama tanye lg "amirah nk cing x?"... " x nak". ok. masuk kali ketiga mama tanye lg "amirah nk cing x?" "mama ni, amirah x nak cing laaa!!" ahaahahaha hambek ko. tu laa annoying btol mama ni asik laa dok tanye je. kan dh kene marah dgn anak sendri ;p

last week, mmg saje x pakaikan pampers the whole day. siang hari. ok pass. asal kite ajak " jom pg bilik air" .. dier nk laa ikut pastu cing. ptg, pon pass. asal bwk pg bilik air je ade laa hajat yg dilepaskan. time yak, mama boleh agk. amirah kalo tetibe je elok2 tgh main pastu tetibe diam @ pegi kt solok penjuru ke balik pintu ke, haa tau laa dier tu nk yak. cecepat bwk g toilet. ok pass. tp time mlm ade sedikit fail lg. xpe2 slow2 kasi trained. time tdo ni pon still pakaikn pampers lg. takut abes basah tilam. satu keje plak mama nk kene jemur. haha

so achievement masih 50% . hopefully by next month amirah dh bole diaper free. sian minah tu asik komplen
"mama, pampers ni ketat!".. heheh

2 comments:

MyKhalish said...

wahhh amirah pun dah msk project nih yer... marila wahai erul kita berusaha. aku dah jd IWK on 1st trial. hahahah... weken ni kena usaha lgk... chaiyo2 Aqil & Amirah...

mama... said...

kah kah kah.. aku bukan setakat IWK je wey. JPS, JAS sume aku dh jadik... xpe2 kasi pelan2 dulu.. chaiyok2..